fbpx

PETER BAUHUIS

FLIES

11 MAJ – 19 JUNI 2021

 

Med inspiration från en 1700-talsteckning har Peter Bauhuis skapat broscher i silver, guld, koppar och brons som för tankarna till en hel svärm flugor.

Överallt människor bor, finns det också flugor. Flugor som sprider bakterier, irriterar, surrar men aldrig upphör att fascinera.

Människans förhållande till flugor har alltid varit fyllt av ambivalens.
I det europeiska barockmåleriet och även i den japanska konsten är flugan en symbol för förgänglighet. Men flugor har också rykte om sig att vara söttandade och efterhängsna, modiga men dumma, oförbätterliga, passionerade och inte minst påträngande.

I samband med utställningen har Peter Bauhuis även tagit fram en liten bok som presenterar hans tankar om flugan i konsten och verkliga livet.

Det är inte en slump att Peter Bauhuis svärm landat på flera gallerier runt om i världen.  Variationer av utställningen “Flies” visas också på Galerie Biro i München, Gallery Loupe i Montclair, New Jersey, Friends of Carlotta i Zürich, The National i Christchurch, Gallery Funaki i Melbourne, ATTA Gallery i Bangkok och Galerie Noel Guyomarch i Montreal och Galeri S O, Solothurn i Schweiz.

LÄS MER OM

PETER BAUHUIS

PETER BAUHUIS

PETER BAUHUIS

PETER BAUHUIS