fbpx

MICHAEL PERSSON CARLING

DU ÄR BJUDEN

17 APRIL – 10 MAJ 2014

 

Välkommen till den tredje och avslutande delen av silversmeden Michael Persson Carlings trilogi om den sista måltiden.

För honom är den sista måltiden världshistoriens största party. Till skillnad från många andra som förknippar den med svårmod och tunga budskap ser Michael Persson Carling den sista måltiden som slutet på en tid men samtidigt början på en ny.

Michael Persson Carling är verksam guldsmed i Göteborg. Partyhattarna har han skapat åt de tolv lärjungarna, men tycker att egentligen borde varje nattvardsgäst bära dem. “Nattvarden är festen alla har en stående inbjudan till”.

I utställningen visar han nu samtliga tre delar i trilogin; Partyhattar, Avtryck och Du är bjuden med önskan om att nya samtal ska väckas. Samtal som aldrig skulle ha blivit utan trilogin.

Den centrala platsen i sista delen av trilogin om Partyhattar intas av en nyskriven bok, ett läsvärt och bärbart smycke om nattvarden och trons mystik som har gjort Michael Person Carling så uppmärksammad.

Galleriet Sebastian Schildt gläder sig åt utställningen och dukar även upp Michael Persson Carlings juvelbeströdda smycken där ringar och handsmycken är hans främsta signum.

Läs mer om:

MICHAEL PERSSON CARLING

Ringar, tre stycken. guld 18k, diamanter, akvamarin och turmaliner. 

MICHAEL PERSSON CARLING

Partyhatt, silver, guld.

MICHAEL PERSSON CARLING

Ring, rött och vitt guld 18k, rosa, vita och svarta diamanter. 

MICHAEL PERSSON CARLING

Partyhattar, silver, guld, olika ädla stenar.