fbpx

MATS THESELIUS

NEW WORKS

6 – 24 FEBRUARI 2012

 

Mats Theselius, en av Sveriges skickligaste möbelformgivare, tar nya steg.

Utställningen New Works speglar Mats Theselius breda konstnärsskap och är samtidigt lite av en dagbok som berättar var i livet han befinner sig just nu.

Utställningen visar på en fascinerande spännvidd mellan Mats Theselius egna experiment och hans olika samarbeten. Band betongplattor, lampor, fåtöljer och hans egna målningar finns också tofflorna Classic Brough för Docksta. Den klassiska Docksta-toffeln med korksula har i Mats Theselius design fått en elegantare form och är försedd med snörning och perforering som ett par eleganta herrskor.

Med på utställningen finns flera unika skräddarsydda fåtöljer, liksom en i samarbete med konstnären Ernst Billgren.

Läs mer om: 

MATS THESELIUS

Fåtölj, “Hommage à Sigurd Lewerentz”, grönfärgad kopparplåt från Petri Kyrka i Klippan, armstöd av ebenholts, jacquardvävd textil, förkopprat stålrörsunderede. Limiterad upplaga 123 ex.

MATS THESELIUS

Tofflor, “Brogues”, Docksta, svart skinn.

MATS THESELIUS & ERNST BILLGREN

Fåtölj, “Abstrakt”, brunt läder och utsida klädd med mosaik.

MATS THESELIUS

Fåtölj, “Hoppy”, ciselerat läder av sadelmakare John H Simon, Arkansas. Silvergravyr i texas style monterad på järnplåt. Armstöd av valnöt. Modellen är något av ett hommage till “saddlemaker of the stars”, den Hollywoodbaserade sadelmakaren och silversmeden, svenskfödde Edward Bohlin. Han är också känd för Hoppalong Cassidys svarta outfit, sadel och pistolbälte med graverat silver. 

MATS THESELIUS

Målning, “Landskap med hus”.