Sebastian Schildt

Sebastian Schildt är en av Sveriges främsta guld- och silversmeder. I den egna verkstaden i Oxenstiernska malmgården i centrala Stockholm utför han både corpusarbeten och smycken.

Sebastian Schildt, född 1964, är guld- och silversmed och driver Sveriges största silversmedja på Storgatan med tillhörande galleri på Strandvägen i centrala Stockholm.

Redan som barn älskade Sebastian Schildt ädla stenar och hans hängivna samlande ledde honom att efter Waldorfskolans gymnasieutbildning söka plats hos en guldsmed. Så småningom fick han tjänst som lärling hos silversmeden Jan Brunk och lärde sig bemästra både silver- och guldsmidets tekniker. Kort därefter, i slutet av 1980-talet fick Sebastian Schildt erbjudande om att överta anrika Atelier Borgilas verkstad vilket var början på den egna verksamheten som i år firar tre decennier och rymmer både beställningar och egna konstnärliga arbeten.

Sebastian Schildt är välkänd för den stora publiken genom sitt corpus-smide, inte minst det stora antalet silverkannor, men också genom sina smycken och high end jewellry med starka personliga uttryck. Sebastian Schildt har också flera långa och pågående samarbeten, bland annat med hovjuvelerare WA Bolin och Svenskt Tenn liksom uppdrag från Kungliga Patriotiska Sällskapet och Riksdagen. Sebastian Schildt har under åren deltagit i flera grupp- och separatutställningar och är representerad både på Nationalmuseum, Röhsska, Statens Konstråd och i många privata samlingar.

Utöver den egna verksamheten driver Sebastian Schildt även Galleri Sebastian Schildt på Strandvägen 5 b med flera anställda i syfte att föra fram högklassig och unik konst i alla olika material av både redan väl etablerade konstnärer och unga artister på uppgång.

Halssmycke.

Guld 23k, smaragd, emalj.

Utställd Precious 9 - 30 mars 2019.

Kanna, silver.

Utställd Morden på Arsenalsgatan, Nutida Svenskt Silver 2008.

Skulptur / fem stycken vaser, silver, "Argentum Sperarum"

Silver, höjd 65 cm.

UTSTÄLLNINGAR

QUARANTENA

QUARANTENA

SAMLINGSUTSTÄLLNING

7 maj – 15 juni 2020

POWER

POWER

ÖRHÄNGEN

7 – 28 mars 2020

PRECIOUS

PRECIOUS

SAMTIDA GULDSMIDE

9 – 30 mars 2019

SATURNALIA

SATURNALIA

SAMLINGSUTSTÄLLNING

16 januari – 13 februari 2016