fbpx

INBAR AVNERI

WHITE CIRCLE

30 MAJ – 29 JUNI 2024

Galleri Sebastian Schildt har den stora glädjen att bjuda in till smyckekonstnären Inbar Avneris första utställning på galleriet.

Inbar Avneris smyckekonst är sprungen ur kärleken till den klassiska baletten och rörelsedynamiken hos djur.  Flyhänta teckningar utgör den första delen i hennes skapelseprocess och det är här som dansen, djurriket och en värld full av fantasivarelser träder fram. Genom en lekfull och experimentell process transformeras den svepande linjeföringen och de organiska formerna till guld, silver, mässing och papper.

Likt arternas mångfald är varje smycke unikt och ett exempel på en harmonisk symbios mellan konst och natur. Resultatet är skulpturala smycken som når sin absoluta fulländning när de bärs på kroppen.

I samband med 2023 års upplaga av Milano Jewelry Week deltog Galleri Sebastian Schildt som partner och jurymedlem i syfte att kora en vinnande konstnär. Det självklara valet föll på den talangfulla israeliska konstnären Inbar Avneri och nu är det äntligen dags att få introducera ett henne för en svensk publik.

LÄS MER OM

INBAR AVNERI

Ring, “Totny”, mässing, guldplätering, Swarovski. 

INBAR AVNERI

Ring, ”Labee”, mässing, silver, guldplätering, Swarovski.

INBAR AVNERI

Brosch, ”Dilfoeai”, papper, mässing.       

INBAR AVNERI

Ring, ”Corpos”, mässing, guldplätering.

INBAR AVNERI

Ring, “Sai”, papper och mässing. 

INBAR AVNERI

Armband, ”Hel”, silver, mässing, och guldplätering.    

INBAR AVNERI

Ring, ”Somno”, mässing, guldplätering, Swarovski.      

INBAR AVNERI

Ring, ”Noth”, mässing, silver och guldplätering.

INBAR AVNERI

Ring, ”Dari”, mässing, silver, guldplätering.

INBAR AVNERI

Brosch, ”Shahara”, papper och mässing.