fbpx

ANDERS OLSSON

KONIGT

1 – 22 FEBRUARI 2014

De geometriska formerna finns som en röd tråd i hela Anders Olssons konstnärliga skapande. Med utställningen Konigt låter han konen spela huvudrollen. Kanske har vi sett den i smycken man säkert inte lika ofta i möbelsammanhang och kanske är det möblerna som förvånar mest – för har vi någonsin tidigare mött en silversmed som skapar möbler?

Med konen som bas formar Anders Olsson både små och stora bord och bänkar. Smycken och hängande ljusbärare. Materialen är sten och metaller som silver, järn, koppar och mässing.

Andes Olsson får sina idéerna i det vardagliga livet i staden. Han tycker om att vända upp och ner på en befintlig produkt och hitta en ny funktion.

Men det viktigaste är den rena estetiska formen. Formen går alltid före funktionen. Kanske är det inte förvånande att denna man fyller sitt liv med två yrken vilka han engagerar sig lika fullt ut i, silversmed och frisör.

 För det är ofta när Anders Olsson står och klipper som han fantiserar vilka örhängen som skulle passa frisyren och vice versa; när han formar ett smycke, vilken frisyr som skulle passa. Två yrken där delarna skapar helheten. Och dygnet runt pågår en skapandeprocess, alltid, i honom.

Läs mer om: 

ANDERS OLSSON

Brickbord, “Konigt”, borstad koppar med svart och vitt läder.

ANDERS OLSSON

Soffbord, “Konigt”, rektangulär form, borstad koppar och carraramarmor.

ANDERS OLSSON

Ring, guld 18k. 

ANDERS OLSSON

Soffbord, “Konigt”, borstad mässing och nero assoluto..

ANDERS OLSSON

Brickbord, “Konigt”, borstad mässing, cerise-rosa läder.

ANDERS OLSSON

Ljusstake, mässing.
Lösa delar möjliggör valfri storlek och komposition. 

ANDERS OLSSON

Sideboard, “Konigt”, borstad koppar, nero assoluto. 

ANDERS OLSSON

Ring, guld 18k.